START UP NATION – ROMÂNIA ediția 2024

Apr 23, 2024

📌Proiect de Ordonanță de urgență a Guvernului privind aprobarea și implementarea Programului pentru stimularea întreprinderilor mici și mijlocii „START UP NATION – ROMÂNIA“ ediția 2024 finanțat din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Educație și Ocupare 2021-2027.

Forma de ajutor: de minimis

 

Administrator al schemei de ajutor de minimis: Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT)

 

Componenetele specifice ale Programului:

Pilonul I – Activarea potențialului antreprenorial al tinerilor

 • IMM-uri infiintate de tineri sub 30 de ani (persoană cu vârsta între 18 ani și până în 30 de ani neîmpliniți la momentul înscrierii în aplicația electronică aferentă Programului pentru stimularea înteprinderilor mici și mijlocii „START UP NATION – ROMÂNIA“ ediția 2024,, indiferent de statutul pe piața muncii, astfel cum sunt aceștia definiți în art. 2 alin.(2) lit.a) din Legea tinerilor nr.350/2006, cu modificările și completările ulterioare, inclusiv persoana reîntoarsă în țară din strainatate
 • Au sediul social și implementează afacerea în regiunea de dezvoltare în care are domiciliul persoana fizică eligibilă în cadrul programului.
 • Au obligația de a menține activitatea și ocupate locurile de muncă asumate prin formularul de finanțare pentru o perioadă de minim 24 de luni de la finalizarea perioadei de implementare.
 • Bugetul total pentru Pilonul I este de 295.750.000,00 euro, din care 238.000.000,00 euro reprezintă contribuția Uniunii Europene

 

Pilonul II – Sprijin pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul persoanelor din grupul țintă

 • IMM-uri infiintate de Grupul țintă:
  • Tineri cu vârsta de peste 30 de ani – persoană cu vârsta între 30 ani și până în 35 de ani neîmpliniți la momentul înscrierii în aplicația electronică aferentă Programului pentru stimularea înteprinderilor mici și mijlocii „START UP NATION – ROMÂNIA“ ediția 2024, pentru a participa la activitățile programului, indiferent de statutul pe piața muncii, astfel cum sunt aceștia definiți în   2 alin.(2) lit.a) din Legea nr.350/2006, cu modificările și completările ulterioare , inclusiv persoana reîntoarsă în țară din străinătate
  • Persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, astfel cum sunt definite în art. 5 pct.III din  Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare, inclusiv persoana reîntoarsă în țară din străinătate.
  • Șomer –astfel cum este definit în art. 5 pct.IV din Legea nr. 76/2002, cu modificările și completările ulterioare, inclusiv persoana reîntoarsă în țară din străinătate.
  • Șomer de lungă durată – astfel cum este definit  în art.5 pct.IV^2 din Legea nr. 76/2002, cu modificările și completările ulterioare, inclusiv persoana reîntoarsă în țară din străinătate.
  • Persoane inactive – sunt persoanele care nu fac parte din forța de muncă respectiv care nu sunt nici ocupate, nici șomere, inclusiv persoana reîntoarsă în țară din străinătate.
  • Persoane din grupurile dezavantajate pe piața muncii – persoane cu nivel scăzut de instruire (ultimul nivel de școlarizare absolvit ISCED 2), persoane cu dizabilități, persoane din comunitățile supuse riscului de excluziune socială, persoane din zonele rurale, persoane eliberate din detenție, tineri postinstituționalizați, inclusiv persoana reîntoarsă în țară din străinătate.
 • Au sediul social și implementează afacerea în regiunea de dezvoltare în care are domiciliul persoana fizică eligibilă în cadrul programului.
 • Au obligația de a menține activitatea și ocupate locurile de muncă asumate prin formularul de finanțare pentru o perioadă de minim 24 de luni de la finalizarea perioadei de implementare.
 • Bugetul total pentru Pilonul II este de 150.435.295,00 euro, din care 127.870.001,00 euro reprezintă contribuția Uniunii Europene și este alocat exclusiv regiunilor mai puțin dezvoltate.

 

Nota bene:

 1. Regiunea mai dezvoltată – Regiunea București Ilfov.
 2. Regiunile mai puțin dezvoltate – Regiunile Nord Est, Sud Est, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru.
 3. Persoana reîntoarsă în țară – cetățean român, care face dovada domiciliului sau rezidenței în străinătate 12 luni consecutive anterioare înscrierii în aplicația electronică aferentă Programului pentru stimularea întreprinderilor mici și mijlocii „START UP NATION – ROMÂNIA“ ediția 2024, pentru a participa la activitățile programului.

 

Descarcă materialele informative AICI 👉 MEAT – Start Up Nation România ediția 2024 

📌Urmareste pagina noastra pentru actualizari! 📌

👇  Nu rata finatarea proiectelor tale!  👇

Detalii proiect

Valoarea investiției:

Data limită depunere proiect:

Află mai multe:

Sunteți interesat de START UP NATION – ROMÂNIA ediția 2024? Completați formularul de mai jos si o să vă contactăm pentru o discuție.

10 + 14 =

Oportunități similare