Apel de proiecte competitive cu termen Regiunea Sud-Vest Oltenia
TRANSFER TEHNOLOGIC SI INOVARE
Apel proiect: PROGRAMUL REGIONAL SUD-VEST OLTENIA 2021-2027, PRSVO/246/PRSVO_P1/OP1
Obtine pana la 300.000 EURO pentru afacerea ta!
Valoare maxima eligibila a unui proiect este de 300.000 euro.
Contributia solicitantului este de minimum 10%.
Perioada de depunere a proiectelor va începe în data de 31.03.2025, ora 12.00 și se va încheia în data de 30.06.2025, ora 12.00.
Zona geografică vizată de proiect, respectiv locul de implementare a proiectului, este Regiunea Sud-Vest Oltenia: Dolj, Gorj, Olt, Valcea, Mehedinti.
CATEGORII BENEFICIARI ELIGIBILI:
IMM-uri (microintreprinderi, intreprinderi mici, intreprinderi mijlocii) din Regiunea Sud-Vest Oltenia (urban/rural)
BUGET DISPONIBIL APEL: 15.348.235 Euro (FEDR+BS)
OBIECTUL PROGRAMULUI:
ACTIUNI ELIGIBILE sprijinite in cadrul apelului:
Achiziția de active necorporale
Lucrări de modernizare/reabilitare
Achiziţionarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, echipamente informatice, de natura mijloacelor fixe,
Servicii de cercetare, dezvoltare si testare
Servicii de proiectare și pregătire în vederea introducerii in producție, transfer de abilități/competențe de cercetare dezvoltare și de sprijinire a inovării (activități de transfer tehnologic oferite de organizația de cercetare și detașare de personal specializat dinspre organizația de cercetare spre întreprindere).
Servicii pentru obținerea, validarea și protejarea brevetelor și a altor active necorporale.
Achiziția de materiale consumabile, obiecte de inventar și alte produse similare necesare desfăşurării activităţilor de cercetare-dezvoltare în vederea realizării transferului tehnologic, în limita a maxim 5 %, aplicată totalului costurilor directe eligibile.
Servicii de instruire pentru personalul angajat în vederea dezvoltării competențelor pentru specializare inteligentă, tranziție industrială, antreprenoriat și adaptabilitatea întreprinderilor la schimbare.
Activități de informare și publicitate.
Activități aferente serviciilor de consultanță pentru elaborarea cererii de finanțare și managementului implementării proiectului.
CHELTUIELI ELIGIBILE:
Lucrări de modernizare/reabilitare a spaţiilor de producţie/prestare de servicii, inclusiv a utilităţilor generale aferente, în scopul îndeplinirii obiectivului proiectului, în limită a maximum 20% din valoarea totală eligibilă a proiectului;
Achiziție echipamente tehnologice noi, utilaje, instalații de lucru, echipamente informatice, de natura mijloacelor fixe
Cheltuieli cu active necorporale: Se includ cheltuielile efectuate, după caz, pentru: cunoştinţe tehnice, obţinerea şi validarea drepturilor de proprietate industrială, brevete (cheluielile prevăd achiziția brevetului direct de la inventator, în forma sa deja patentată sau, după caz, cheltuielile care decurg din procesul pe care îl întreprinde beneficiarul pentru obținerea, validarea și protejarea brevetului), drepturi de utilizare, licențe, mărci comerciale, programe informatice, alte drepturi şi active similare (ex: certificări ISO), strict necesare pentru îndeplinirea obiectivului proiectului. Activele necorporale trebuie să fie strict necesare pentru introducerea rezultatelor cercetării și transferului tehnologic în ciclul productiv cu scopul realizarii de produse/servicii/procese noi sau semnificativ imbunatatite.
Cheltuieli aferente achiziției de servicii pentru realizarea transferului tehnologic: Se includ cheltuieli pentru achizitia de servicii de sprijin și/sau consultanță pentru realizarea transferului de tehnologie (servicii de cercetare, proiectare si elaborare documentație produs/serviciu/tehnologie, realizarea de studii tehnice în vederea transferului tehnologic, proiectare prototip/ instalație pilot (sau echivalent), experimentarea si verificarea produsului/prototip/instalație pilot /tehnologiei/ metodei/ sistemului/serviciului, teste, măsurători, analize de laborator, asistenţă tehnologică, accesul întreprinderilor la facilitățile, instalațiile, echipamentele de cercetare ale organizației de cercetare în scopul realizării unor analize, testări, experimente etc. necesare pentru dezvoltarea unor produse/tehnologii/metode noi sau îmbunătățite.
Costuri salariale legate de detașarea de personal specializat dinspre organizația de cercetare spre întreprindere (se pot include cheltuieli cu salariul, cost cazare, indemnizație detașare, transport dus/întors cel puțin o dată pe lună)
Cheltuielile de consultanță
Cheltuieli cu activitățile obligatorii de publicitate și informare
Achiziția de materiale consumabile, obiecte de inventar și alte produse similare necesare desfăşurării activităţilor de cercetare-dezvoltare în vederea realizării transferului tehnologic.
Înregistrarea, protecţia şi comercializarea drepturilor de proprietate industrială; servicii de consiliere referitoare la utilizarea standardelor; consiliere și expertiză pentru validarea ideii/soluției (diagnostic pentru o afacere pentru a se accesa și implementa soluțiile tehnice inovative potrivite)
Servicii de instruire pentru personalul angajat
CHELTUIELI NEELIGIBILE:
achiziționarea de terenuri si/sau construcții,
cheltuielile privind costurile de funcționare și întreținere a obiectivelor finanțate,
cheltuielilor salariale, cu excepția cheltuielilor aferente detașării.
cheltuieli cu materii prime, materiale consumabile și alte produse similare, altele decât cele prevăzute în prezentul ghid.
cheltuielile cu investiții privind instalarea/reabilitarea/modernizarea sistemelor de încălzire pe bază de combustibili fosili (de ex. cărbune, gaz) (și/sau înlocuirea cazanului din centrala termică proprie), cu excepția situațiilor prevăzute la art. 7, alin (1), litera h), punctul i) din Regulamentul (UE) nr. 2021/1058 și pe bază de biomasă;
taxa pe valoarea adăugată recuperabilă;
cheltuieli financiare, respectiv prime de asigurare, taxe (cu excepția TVA nedeductibil care se constituie cheltuială eligibilă), comisioane, rata și dobânzi aferente creditelor;
contribuția in natura;
amortizarea;
cheltuielile cu leasingul, prevăzute la art. 7 din HG nr. 873/2022;
cheltuielile cu achiziționarea autovehiculelor și a mijloacelor de transport, așa cum sunt ele clasificate în Subgrupa 2.3. „Mijloace de transport” din HG 2139/2004, pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea și duratele normale de funcționare a mijloacelor fixe;
amenzi, penalități, dobânzi, cheltuieli de judecată și cheltuieli de arbitraj;
Nu rata finantarea. Inscrie-te in formular iar unul din consultantii nostri o sa te contacteze rapid!